Digipitäjät-hanke

Digipitäjät-hanke on Pertunmaalla toteutettava kokeilu, jonka päätavoite on antaa kaikille kuntalaisille mahdollisuus opetella digi-lukutaitoa ja asioida sähköisesti. Hanke on kunnan rahoittama. Hankkeessa kannustetaan kaikkia kuntien sidosryhmiä tulemaan mukaan tämän tärkeän asian taakse. Kokeilun opastus- ja tukitoiminta jatkuu Digikinkeri-kalenteri osiossa määritetyllä aikataululla.

 

Kokeiluun osallistuminen

  1. Voit tulla tutustumaan tabletteihin sekä älypuhelimiiin ja kehittämään digitaitojasi  digikinkereille.
    1. Saat kokeilla tablettia tai älypuhelinta ohjatusti ja ottaa sen mukaasi kotikokeiluun jos haluat.
    2. Mukaan voit tulla missä vaiheessa kokeilua tahansa ja millä osaamistasolla tahansa. Ensikertalaiset saavat aina tukea ja opastusta oman osaamistasonsa mukaan. Muistathan, että voit myös ottaa ystävän mukaan.
    3. Kinkereiden aikataulu esitellään Digikinkerikalenteri-osiossa.
  2. Voit pyytää tabletin tai älypuhelimen maksuttomaan kotikokeiluun kuukaudeksi. Halutessa voit hankkia kokeiltavana olleen ja sinulle räätälöidyn laitteen ohjeineen omaksesi. 
  3. Jos sinun on vaikea liikkua tai opetella uusia taitoja ryhmässä, voit saada henkilökohtaista opastusta maksuttomasti myös kotonasi.

 

Voit ilmoittaa itsesi tai läheisesti mukaan Hartolan ja Pertunmaan kirjastoissa tai ottamalla yhteyttä kokeilun toteuttajaan, Marko Torppalaan 044-970 6463

 

 

Digipitäjät -hankkeen taustalla olevan Digipitäjät -kokeilun esittely VM:n AUTA-hankkeen seminaarissa Säätytalolla

Alla olevaa kuvaa koskettamalla pääset katsomaan koosteen helmikuussa järjestetyn seminaarin esityksistä. Avaajana ministeri Anu Vehviläinen.