Nuoret

Sähköinen asiointi on tärkeä taito myös nuorille. Riippumatta siitä, mitä suunnitelmia sinulla on opiskelujen tai työelämään siirtymisen suhteen, kohtaat tilanteita, joissa vaaditaan sähköistä tunnistautumista ja taitoa käyttää digitaalisia palveluita. Tällä sivulla esitellään nuorille tärkeimpiä sähköisiä palveluita ja opastetaan niiden käytössä. Tervetuloa!

Nuorten terveys

Tästä osiosta löydät linkkejä terveydenhuollon palveluihin, tiedon hakemiseen ja terveytesi ylläpitoon. Tiesitkö, että voit tsekata reseptisi ja lääkärinlausunnot netissä (OmaKanta)!

Lue lisää

NuortenElämä.fi

Tämä on sivusto, josta löydät kaikenlaista nuorten elämään, terveyteen ja haasteisiin liittyvää tietoa ja linkkejä. Käy tutustumassa 🙂

Lue lisää

Opintopolku.fi

Opintopolku.fi-palvelussa voi: 1) Selailla eri aloja ja tutkintoja 2) Saada tietoa opinnoista 3) Etsiä ajankohtaisia koulutuksia 4) Tutustua valintaperusteisiin 5) Hakea koulutuksiin 6) Katsoa videoita ja lukea tarinoita opiskelijoiden omista kokemuksista.

Lue lisää

Työn hakeminen

Tuloksekkaaseen työn hakemiseen liittyy paljon osaamista ja ennen kaikkea aktiivisuutta. Tästä osiosta löydät tietoa ja linkkejä työn hakemisen tueksi.

Lue lisää

Kelan palvelut

Tästä osiosta löydät nuorille tärkeimmät Kelan palvelut ja tietoa, miten käyttää palveluita - työmarkkinatuki, opintotuki, asumistuki, toimeentulotuki, perhe-etuudet...

Sähköinen tunnistautuminen

Sähköinen tunnistautuminen on edellytys sähköiselle asioinnille henkilökohtaista tietoa sisältävissä verkkopalveluissa. Alaikäisten osalta säännöt vaihtelevat pankkien ja operaattorien välillä. Saat lisää tietoa kysymällä vanhemmiltasi, omasta pankistasi tai operaattoriltasi.

Lue lisää

Pankit

Tästä osiosta löydät tietoa pankeista ja verkkopankin käytöstä. Alaikäisten pankkiasioinnissa eri pankkien ikärajat ja muut säännöt vaihtelevat. Saat lisää tietoa aiheesta omasta pankistasi.

Lue lisää

Ilmoittautuminen työttömäksi työnhakijaksi

Jos jäät työttömäksi, työttömyyskorvaus ei ala automaattisesti, vaan sinun on ilmoittauduttava heti työttömäksi työnhakijaksi TE-palvelujen ohjeiden mukaan. Tästä osiosta löydät tietoa ja linkkejä Kelan sivuilta, miten toimia.

Lue lisää

Netari – verkkonuorisotalo

Netari on nuorisotalo verkossa.Täällä voit tavata meidän ohjaajia ja muita nuoria Habbo-illoissa maanantaisin ja torstaisin. Tee tunnukset ja hyppää messiin!

Lue lisää

Eväitä Elämälle -ohjelma

Eväitä Elämälle -ohjelman tuki on tarkoitettu lapsille, joiden mahdollisuus jatkaa koulunkäyntiään tai osallistua harrastuksiinsa on uhattuna perheen vähävaraisuuden tai muiden sosiaalisten haasteiden vuoksi. Tule tutustumaan!

Lue lisää

Nuortennetti – MLL

MLL:n Nuortennetissä on nuorille tietoa mm. seksuaalisuudesta ja seurustelusta, mielenterveydestä, kiusaamisesta ja päihteistä. Nuortennettiä ovat tekemässä nuoret itse.

Lue lisää